i praktiken

Nysatsning för Adolf Lindgrens Stiftelse fyrdubblade antalet ansökningar

Adolf Lindgrens stiftelse är inte nya i den digitala världen, tvärtom. De har använt sig av ansökningssystemet SBS Manager i tio år. Nästa mål var att utveckla de digitala ansökningsdelarna ännu mer och dessutom satsa digitalt när det kommer till marknadsföring.

Nysatsning för Adolf Lindgrens Stiftelse fyrdubblade antalet ansökningar

Vårt senaste projekt tillsammans med Adolf Lindgrens stiftelse mynnade ut i ny webb samt uppdatering och utökning av ansökningssystemet. De ansökningsformer som tidigare inte känts riktigt mogna för ett digitalt flöde har nu digitaliserats och webben har blivit en modern och användarvänlig plats för såväl bidragssökande som boende inom stiftelsens bostäder.

Utmaning

Stiftelsen äger och förvaltar aktier och räntebärande värdepapper samt fastigheten Centralpalatset i Örebro. De delar varje år ut stipendier och bidrag och ska enligt stadgarna dela ut en viss summa. Ett problem som blivit reellt på senare tid var att kännedomen om stiftelserna minskade, liksom antalet ansökningar. 

Jenny Ågren är VD och berättar: 

– Vi behövde börja marknadsföra oss bättre. Stiftelsen var osynlig men vi vill att Örebroarna ska känna till oss. Vi behövde hitta fler sökande så att vi kunde dela ut de pengar vi har avsatta för det. 

Dessutom var webbsidan i stort behov av en uppdatering, både tekniskt och utseendemässigt. Målgrupperna är flera – dels de sökande som ska hitta information, komma till ansökningsportalen samt Centralpalatsets hyresgäster som behöver både information och kunna hantera ärenden via webben. 

– Vi hade en omständlig webbsida som vi inte kunde hantera själva. Vi ville ha något modernt och tillgängligt, ta nya tag från grunden och med en ny grafisk profil som applicerades i ny webbplats.

Läs mer om lösningen och resultatet på sbsmanager.net

Nysatsning för Adolf Lindgrens Stiftelse fyrdubblade antalet ansökningar
Adolf Lindgrens stiftelser bildades 1939 och har alltsedan dess delat ut stipendier och bidrag enligt stadgarna. Stiftelsernas geografiska område är Örebro Län och genom åren har stora summor kommit länsborna tillgodo. Stiftelserna äger och förvaltar aktier och räntebärande värdepapper samt fastigheten Centralpalatset i Örebro. Stiftelserna delar varje år ut stipendier och bidrag till studerande, jordbrukare, behövande och allmännyttig verksamhet.