Strålande Facebookinlägg som väcker engagemang

Skillnaden på Facebookinlägg som varken gör till eller från för din marknadsföring och inlägg som ger effekt är stor. Hur ska jag skriva? Vad ska jag ha med i ett inlägg? Vad gör jag med responsen? Vi guidar dig till en strålande närvaro på Facebook.

Skriv kort och med en personlig ton

Max 90 tecken är en bra riktlinje för ett Facebookinlägg. Ställ gärna en fråga till dina fans och låt det vara en ja/nej-fråga. Då är dina fans mer benägna att svara vilket ger ökad spridning och ökat engagemang. 

Använd tilltalande bilder

En bild säger allt det du inte får plats med på 90 tecken. Bilder med röda och orangea inslag drar lättare blickarna till sig och människor är alltid mer tilltalande än logotyper. 

Länka till mer

En länk i ditt inlägg ökar chanserna att skapa engagemang och du får mer tid med dina följare genom att de t.ex. tas vidare till er webbplats. 

Tagga orten

Om det du skriver främst gäller några på en viss ort kan du tagga din post med en plats. Då blir du mer relevant för dina följare. 

Tänk mobilt

Med enkla bilder och korta meddelanden ökar chanserna till interaktion med följarna som ser ditt inlägg i mobilen. Med tanke på att mobilsurf ständigt ökat är det klokt att satsa på att fängsla följarna i mobilen.

Kommentera mera

Det är när du väl postat ditt inlägg som den verkliga effekten kan ta fart. Var noga med att svara på kommentarer du får. Ställ gärna någon mer fråga till dina följare i kommentarsfältet så lever ditt inlägg längre och kan skapa mer engagemang. 

Lär av statistik och uppföljning

Prova dessa tips och följ sedan förändringarna i Facebooks statistikverktyg. Se vad som fungerat och inte och lär er de bästa sätten för just er.

Ta hjälp av oss

Det perfekta inlägget handlar om att bjuda in till dialog, posta sådant som är enkelt att ta till sig och fortsätta vara aktiv i dialogen. Har du inte tid att underhålla er Facebooksida med perfekta inlägg? Eller funderar du på om Facebook kan hjälpa dig till stärkta kundrelationer? Kontakta oss så får du hjälp med sociala mediestrategier och redaktörsinsatser i de bästa sociala medierna för dig. 

Blueprint for the perfect Facebook post

Källa: Pinterest.

Taggar  facebook skrivande socialamedier

Relaterade ämnen som kanske kan intressera dig?

Sigillet är utfärdat av Syna AB