Resultatet är begränsat till urvalet  2009  för att återställa  Visa alla

AA-diplom till digiPlant AB

digiPlant AB är ett tryggt, pålitligt och stabilt företag med god kreditvärdighet. Allt enligt Soliditet, Nordens ledande leverantör av kredit- och affärsinformation.

Soliditet har betygsatt företags kreditvärdighet sedan 1989. Deras mätningar är omfattande och noggranna och visar både företagens vilja och förmåga att betala. Resultatet visar att digiPlant har en soliditet på 60 procent, att jämföra med branschens snitt på 20 procent. 

AAA är det högsta man kan få och det delas ut till företag som funnits i minst tio år. Vi på digiPlant har ett år kvar till tioårsjubileum och fick därför nöja oss med AA, vilket inte alls är tokigt utan ett fint bevis på att vi är bra och går bra.

 

Läs mer om Soliditets utmärkelser.

Taggar  kreditvardighet soliditet

Utvecklingen fortsätter hos Länstrafiken Örebro

I vintras byggde vi ett intranät åt Länstrafiken Örebro. Under våren och sommaren har flera vidareutvecklingar blivit verklighet.

Allt efter önskemål

Efter önskemål från kunden byggde vi ett flexibelt intranät så att framtida utveckling skulle vara möjlig när behov uppstod. Just nu har vi en integration av deras trafikinformationssystem på vårt bord. När det är klart kommer Länstrafikens personal kunna få information om trafikstörningar direkt via intranätet.

Skapar goda förutsättningar

Länstrafiken Örebro ägs av landstinget och länets kommuner. De ska skapa goda förutsättningar för de som pendlar i regionen och utveckla, marknadsföra och samordna kollektivtrafiken. Ett väl samordnat internt arbete hjälper dem i det uppdraget.

Taggar  episerver intranat lanstrafiken

Grönt upprop får en fräsch webbplats

På uppdrag av Smultron marknadskommunikation har vi byggt en webbplats för Klimatuppropet, ett initiativ från Örebro kommun och flera företag och organisationer för att minska koldioxidutsläppen.

Webbplatsen lyfter fram det mest relevanta i initiativet men har också utrymme för mer fördjupat innehåll. Redan på startsidan får besökaren chans att delta i uppropet genom att fylla i ett enkelt formulär.

Klimatuppropets webbplats levereras med vårt webbpubliceringsverktyg (CMS) Alter Server® som lägger stor vikt vid användarvänlighet och flexibilitet. Det mesta är möjligt med Alter Server® samtidigt som det mest grundläggande uppdateringarna är enkla att göra.

Nyfiken på Klimatuppropet? Surfa in på www.oregklimat.se.

Taggar  alterserver cms klimatuppropet smultron webbplats

Uppdraget från Hjärt- och lungsjukas riksförbund utfört

Vår insats för Hjärt- och lungsjukas riksförbund är klar. Vi tog hand om allt fram till implementeringen; interaktionsdesign, workshops och strukturarbete.

Design som förenklar

Vårt uppdrag var att designa en sajt för förbundet på nationell nivå. De 20 länsförbunden och 161 lokala föreningarna får också ta del av den nya designen. Utmaningen var att lyfta fram förbundets alla verksamhetsgrenar och göra det enkelt för besökaren att hitta sin ingång.

Inte längre ett komplement

Tidigare var webbplatsen bara ett tunt komplement till Hjärt- och lungsjukas riksförbunds medlemstidning. Efter vårt arbete blir webbplatsen en yta som i sig själv visar upp förbundet och ger besökaren all viktig information. Att kommunicera via webben är viktigt för att förbundet ska nå en yngre generation och kunna fortsätta sitt arbete med att förebygga sjukdomarna och hjälpa hjärt- och lungsjuka.

Webbplatsen lanseras under hösten/vintern 2009/2010.

Taggar  design hjartlung webbplats

Resource Server™ styr upp konst i Örebro

Open art använder Resource Server™ för att göra det enkelt att sprida bilder av konstverk till press och konstnärer. Deras egen dokumentation av materialet blir också enklare och mer strukturerad.

Open art är en utställning där Örebro fylls av konst runt om i staden som alla kan ta del av helt gratis. Förra året kunde man se en mediterande Buddha i slottets vallgrav och ett klädstreck så långt att det nådde från slottets högsta torn ner till Svartån. 

Att hitta rätt material var ett äventyr av mer negativ art för förra årets Open art då hanteringen helt saknade struktur. Resource Server™ ger dem alla förutsättningar att hålla ordning och sprida sina bilder snabbt och enkelt. 

Förutom att leverera Resource Server™ har digiPlant byggt en webbplats för Open art 2009 och marknadsfört evenemanget på Facebook. 

Taggar  openart resourceserver resurshantering

Nu är den lanserad – Sparbanksstiftelsernas portal

Sparbanksstiftelsernas Förvaltnings AB gav oss i uppdrag att bygga en portal för Sveriges Sparbanksstiftelser. Efter ett och ett halvt års arbete är den lanserad.

Vi fick uppdraget tack vare omfattande kompetens, lång erfarenhet av att ha byggt webbaserade ansökningssystem med tillhörande webbplatser för flera Sparbanksstiftelser samt ett innovativt tänkande i överföringen från en pappersbaserad verksamhet till en digitaliserad.

För Sparbanksstiftelserna innebär portalen ett lyft i marknadsföringen av sig själva. Det goodwill-kapital  Sparbanksstiftelserna har tack vare sin unika  bidragsverksamhet visas upp och kan inspirera fler bidragssökande. Tack vare extranätet förenklas också det interna redovisningsarbetet avsevärt.

Förhoppningen är att portalen ska vara förstahandsvalet för den som söker lättillgänglig och inspirerande information om Sparbanksstiftelserna, deras verksamhet och aktuella bidrag. Nästan 2 600 projekt fyller portalens projektbank och många projekt presenteras utförligare med text, bild och film.

Tack för det stora förtroendet!

Du hittar resultatet på: www.sparbanksstiftelserna.se

Taggar  alterserver cms portal sparbanksstiftelserna webbplats

Conventum uppgraderar

Vi har haft nöjet att samarbeta med Conventum sedan 2003 och nu får vi leverera tredje generationens webbpubliceringsverktyg till dem.Alter Server® 2.5 blir deras nya plattform och dessutom skapar vi 3D-modeller som visar upp deras lokaler på bästa sätt.

Med senaste Alter Server® får de bland annat bättre indexering i sökmotorer och behörighetsstyrning på ett helt annat sätt än i tidigare system, vilket gör att flera redaktörer för olika delar av webbplatsen har tillgång till och kan kvalitetssäkra rätt saker.

Men vår favoritfunktion i Alter Server® är kanske den unika anpassningsförmågan. Med Alter Server® 2.5 kommer möjligheten att skräddarsy administrationen för olika typer av innehåll, anpassat efter det redaktören behöver publicera. I Conventums fall innebär det bland annat att kalenderhändelser kan ha olika egenskaper beroende på vilken typ av evenemang det är.

Vill du veta mer om Alter Server® eller uppdraget, kontakta oss!

Taggar  alterserver cms conventum webbplats

Yeah! - enkelhet och struktur i festivalyran

Yeah!festivalen behövde hjälp med att skapa struktur på sin webbplats så vi valde att sponsra med Alter Server® för att möta deras behov.

Yeah!festivalen är en gratisfestival som hålls för tredje året i rad i Stadsparken, Örebro. I och med att festivalen vuxit enormt från första året upplevde festivalledningen ett ökat behov av struktur och professionell hantering av sin webbplats.

Alter Server® har en inbyggd flexibilitet som tillåter Yeah!festivalen att växa ännu mer och fortfarande behålla en tydlig struktur på innehållet. Enkelhet är något av systemets signum och det har festivalledningen märkt.
- Det bästa med systemet är enkelheten. Det behövs inte en html-guru för att lägga in ett formulär. Vidare säger Oskar Omne:
- Vi vet att vi idag inte nyttjar alla funktioner som finns i systemet, så om vi får några galna idéer är det bara att använda fler funktioner för att skapa precis det vi vill ha.

Vi tackar för de orden, gläds med den nöjda festivalledningen och önskar Yeah!festivalen lycka till.

Besök gärna webbplatsen på: yeahfestivalen.se 

Taggar  alterserver cms webbplats yeahfestivalen

Lite snack och mycket verkstad

Tillgänglighet och användarvänlighet är fina ord som det pratas mycket om. Det är bra. Vi föredrar att göra verklighet av dem.

digiPlant har nio års erfarenhet av att bygga tillgängliga webbplatser. Vi har under våren följt 24-timmarswebbens riktlinjer till punkt och pricka då vi byggt flera kommuners och kommunala bolags webbplatser. Vår ledstjärna har alltid varit att webben ska spegla verkligheten. Våra kunder är därför lika trevliga, snygga och lätta att ha att göra med på webben som i verkligheten.

Så om du vill ha en användarvänlig webbplats är vi, närmare bestämt våra projektledare, helt rätt personer att prata med. Kontaktuppgifterna hittar du här.

Taggar  tillganglighet webbplats

Leon Radley; ny gränssnittsutvecklare och programmerare på digiPlant Leon Radley; ny gränssnittsutvecklare och programmerare på digiPlant

Förstärkning har anlänt

Från en .NET-bakgrund har vi hämtat vårt senaste tillskott i styrkan, Leon Radley. Vi hade behov av ytterligare förstärkning efter en period med fler uppdrag än tid, så Leon är mer än välkommen.

Vi känner Leon sedan tidigare samarbete med hans företag Calyptus. Leon har en bred kunskapsbas inom flera programmeringsspråk med javascript, actionscript och C# som specialiteter. Leon har också lång erfarenhet av digital formgivning och utveckling av Internetbaserade lösningar.

Hos oss kommer Leon främst att verka som gränssnittsutvecklare och programmerare.

Välkommen Leon!

Taggar  granssnittsutvecklare leonradley programmerare tillvaxt

Sigillet är utfärdat av Syna AB