Google+ på frammarsch

Social Platform Active Usage

Google+ har under lång tid betraktats som något av en spökstad. Nu visar dock mätningar en markant ökning av aktiva användare och Google+ har klivit in som tvåa på den sociala mediatoppen. 

Efter Facebook, men före både Youtube och Twitter. Google+ placering som tvåa på den sociala mediatoppen är överraskande för många, men faktum är vi redan i höstas kunde läsa rapporter om ökande medlemsantal och en högre aktivitetsgrad bland användarna. Antalet registrerade användare uppmättes i december 2012 till 343 miljoner, enligt Global Web Index. Enligt undersökningar är användarna också allt mer aktiva och antalet grupper som skapas ökar stadigt.

Säkrar SEO

En viktig anledning till Google+ stora uppsving är sannolikt den sammanlänkande effekt som ett medlemskap har för resten av Googles produkter. Marknaden tror också att Google+ kommer att vara viktigt för den som aktivt jobbar med SEO. Högre krav ställt på kvaliteten på innehåll och skribenter, vilket genom en användares historik kan säkerställas. 

Hur funkar Google+?

Med en registrerad profil kan du hantera din onlineidentitet i alla Google Drive-produkter. Profilen kan innehålla namn, biografisk information, kontaktuppgifter med mera, allt beroende på vilka uppgifter du själv vill lämna. Cirklar används för att organisera dina sociala kontakter. Du kan skapa cirklar för  till exempel kollegor, familj, vänner eller vilken kategori som är aktuell för dig. Med deltagarna i cirklarna kan du sedan dela relevant innehåll och hitta det innehåll du själv är intresserad av. 

Delning och +1

Att trycka +1 kan lite förenklat jämföras med att ”gilla” på Facebook. Men det finns två sorters +1. Dels kan du klicka +1 på ett inlägg inom det sociala nätverket, men du kan också klicka +1 på material på andra delar av webben, exempelvis på en nyhetsartikel. Då erbjuds du dela inlägget i ditt flöde på Google+. Allt du markerat med +1 utanför plattformen Google+ sparas automatiskt till en avdelning på din profil, antingen privat eller offentligt.

Nyfiken men utan ett eget konto? Läs mer om Google+ här.

Taggar  authorrank google seo socialamedia

Relaterade ämnen som kanske kan intressera dig?

Sigillet är utfärdat av Syna AB