Fredagstipset: Sköna sommarappar för semestern

Fredagstipset: Sköna sommarappar för semestern

Vi gissar att det är fler som ser fram emot soliga dagar och sköna kvällar med grillen som sällskap. Dagens tips är därför ett gäng smarta sommarappar som kan göra din semester ännu lite bättre.

1. Grillat är godast

Appar i köket har blivit poppis och det finns många sådana som lagt fokus på just grillsäsongen. Bland annat har Ica och Scan slagit sig samman och tagit fram Grillfest – inspiration från ICA och SCAN. Appen innehåller en mängd tips för grillen och guidar dig genom råvaror och recept. För en mer avslappnad grilltaktik kan vi dessutom tipsa om appen MultiTimer från Lithells. Genom att knappa in vad du lägger på grillen, hur tjocka bitar det är och hur välstekt du vill ha det räknar appen ut hur länge du kan luta dig tillbaka innan det är dags att vända eller plocka av steken.

2. Myggfritt med mobilen

Myggljus och sprayer är välbeprövade metoder men vore det ändå inte skönt med något kemikaliefritt? Appen Anti Mosquito är en myggavstötare som med hjälp av ultraljud håller mygg och andra insekter borta. Programmet har tre olika lägen som fungerar olika beroende på vilket myggsort som finns i området. 

3. Håll koll på brännan

När solen väl dyker upp kan det vara lockande att vilja få så mycket av den som möjligt. Vi behöver inte rada upp riskerna här men vill ändå påminna om att en grillkväll efter alltför mycket sol kan bli en trött och svidande upplevelse. För att få koll på hur mycket du kan njuta av solen utan att bränna dig kan appen Min soltid vara en bra hjälp. Den beräknar hur länge du kan vara i solen utan att bli röd utifrån var du är, tid på dagen och hur känslig du är för sol. Den innehåller också solråd och kan visa på UV-index för olika platser.

Taggar  applikationer fredagstipset semester

Relaterade ämnen som kanske kan intressera dig?

Sigillet är utfärdat av Syna AB